
Bananini mafini
Sočni mafini, ki bodo pripravljeni v pičle pol urce. Priprava pa je tako enostavna, da jih lahko naredijo še vaši otroci.
Sestavine
- 250 g polnozrnate pšenične moke
- 1 čž pecilnega praška
- 1 čž sode bikarbone
- 1 čž cimeta
- 2 zreli banani
- 250 ml rastlinskega mleka (riževo, ovseno, mandljevo...)
- 2 jž datljevega sirupa (lahko tudi javorjev)
Priprava
- Pečico segrejte na 190°C.
- V pekač za mafine vstavite papirnate modelčke.
- V skledi zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in cimet.
- V drugi skledi pretlačite bananei ter dodajte mleko in datljev sirup.
- Vsebino obeh skled zmešajte skupaj in zmes z žlico razporedite v modelčke.
- Pecite v pečici cca. 20 min. oz. vmes preverite z zobotrebcem, če so mafini že pečeni (zobotrebec zabodete v mafin in če ostane čist, je mafin pečen).



