Kategorija: Zdravje

Vpliv hrane na imunski sistem

Močen imunski sistem boste najlažje zgradili, če se boste izogibali procesirani hrani ter hrani živalskega izvora in tako omogočili telesu, da se bori z virusi.

Intenzivna vadba in virusne okužbe

Epidemiološki dokazi kažejo, da lahko redna zmerna fizična aktivnost zmanjša možnost obolenja za mnogimi nalezljivimi, virusnimi in bakterijskimi okužbami. V nasprotju z zmerno fizično aktivnostjo, katere učinki so splošno sprejeti, so učinki intenzivne vadbe še vedno predmet debate.

Najnovejše izredne novice o zdravju!

Informacije o zdravju so danes veliko bolj običajne kot kadarkoli prej. Vsak dan, če ne kar vsako uro, slišimo o še eni novi raziskavi ali novici o zdravju. Te novice lahko pustijo ljudi zelo zmedene, ker, če jih poslušamo, je lahko en dan (ali uro) nekaj dobro in naslednji dan (ali uro), slabo.

Vitamin B12 (2. del)

Pri nakupu B12 nadomestka naletimo na izredno pestro ponudbo izdelkov, kar marsikoga zmede. Nadomestke B12 bi lahko razdelili po količini B12, obliki B12 in načinu uživanja.

Vitamin B12 (1. del)

Po mnenju stroke je pravilno načrtovana veganska oziroma vegetarijanska prehrana primerna za vsa obdobja življenja, tudi za nosečnice, doječe matere, odraščajoče dojenčke oziroma otroke in športnike (1,2). Pojem “pravilno načrtovana prehrana” pa med drugim zajema tudi zanesljiv vnos vitamina B12.

T. C. Campbell: Kitajska študija

Collin Campbell je spisal knjigo na podlagi svojih večdesetletnih raziskovanj, katere izsledke je objavljal v najuglednejših strokovnih revijah. Izhaja iz stroge medicinsko-biološke paradigme in se pri svojih ugotovitvah naslanja na ugotovitve drugih raziskovalcev istega področja.

Vpliv maščobe v hrani na tvorbo hormonov

Obstajajo miti, da premalo vnesenih maščob s hrano negativno vpliva na tvorbo hormonov v telesu, vendar pa ob dovolj velikem kaloričnem vnosu do motenj tvorbe hormonov ne prihaja. Prav nasprotno – v razvitem svetu težave povzročajo previsoki nivoji hormonov kot posledica prehrane z visoko vsebnostjo maščob, ki povečajo proizvodnjo hormonov.

Kako pozdraviti sladkorno bolezen tipa 2?

Po vseh nam znanih raziskavah lahko z gotovostjo trdimo, da se je možno izogniti vsem dragim operacijam in celo prezgodnji smrti, če seveda pravočasno poskrbimo za spremembo življenjskega sloga, ki naj temelji na polnovredni nizkomaščobni rastlinski prehrani in gibanju.

Vpliv uživanja oreščkov na bolezni srca

Oreščki so lahko dober vir nekaterih vitaminov in mineralov, vendar moramo kot pri vsakem drugem živilu upoštevati celoten paket, ki pride z živilom in ne samo posameznega aspekta. Večina oreščkov, razen orehov, je zelo slab vir esencialnih maščob, torej maščob, ki imajo najboljši vpliv na bolezni srca.

Loading