Domači čokolešnik

Domači čokolešnik

Žitarice za zajtrk so krasna izbira in če jim dodamo še malce lešnikov in kakava, dosežemo "vau" efekt.
Čas priprave 5 min.
Skupni čas 5 min.
Vrsta jedi Zajtrk
Količina 2 porciji

Sestavine
  

  • 200 g prosenih kosmičev
  • 100 g praženih lešnikov
  • 2 presnega kakava v prahu
  • 200 ml rastlinskega napitka

Priprava
 

  • Vse suhe sestavine zmešajte.
  • Prelijte z rastlinskim napitkom (idealno s toplim).

Opombe

Zdrav čokolešnik oz. čokolino

Verjetno se večina nas rado spominja otroštva, ko smo za zajtrk pa tudi tako vmes med obroki, najraje posegli po čokolešnikih, čokolinotih, keksolinotih in podobnih kašah, ki so nam pogrele takrat lačne trebuščke. Uspelo nam je ustvariti enak okus te hladne oz. tople kaše, le v veliko bolj zdravi izvedbi brez nepotrebnih sestavin kot so emulgatorji, ojačevalci okusa idr.
Če vam je čokolino bil zmeraj veliko bolj pri srcu kot čokolešnik, vam zaupamo, da v receptu le izpustite lešnike in dobili boste prav tak čokolino, kot se ga spomnite izpred nekaj deset let (ali manj). 🙂 

Sladka kaša (topla ali hladna)

K suhi mešanici lahko že dodate sladilo po okusu, ne bo pa nič narobe, če si domači čokolino posladkate naknadno, ko jed že poskusite. Obrok pa lahko popestrite s kakšnim sladkim svežim ali suhim sadjem. Odlično se podajo zraven datlji, rozine ali zrela banana narezana na koščke.
Najboljši del tega recepta je, da tega čokolešnika ni treba kuhati, ali zalivati z vročo vodo. Dovolj je, da vanj vmešate hladen ali topel rastlinski napitek po vašem izboru, z žlico pomešate in že lahko jeste. Pa ne le to, suho mešanico lahko naredite v večjih količinah in jo hranite za dlje časa, ali pa jo s sabo vzamete na potovanje, v službo ... Izbira je vaša.
Keyword kakav, lešniki, proseni kosmiči