
Gobov golaž s krompirjem
Okusna in priljubljena jesenska jed z gobami in krompirjem, ki pa sede tudi v drugem letnem času, če uporabimo zmrznjene gobe.
Sestavine
- 600 g različnih gob
- 200 g čebule
- 3 paprike
- 3 stroki česna
- 300 g krompirja
- 1 šop svežega peteršilja
- 1 lovorjev list
- ¼ čž soli (po želji)
Priprava
- Na vodi prepražimo čebulo in na kocke narezano papriko.
- Dodamo česen in ko zadiši dodamo odcejene gobe, katere smo prelili s kropom.
- Gobe na rahlem ognju pražimo toliko časa, da spustijo vodo.
- Dodamo lovorjev list in krompir narezan na majhne kocke ter vse zalijemo s cca. 500 ml vode oz. toliko, da prekrijemo gobe in krompir.
- Pokrijemo lonec in dušimo cca. 30 min. oz. dokler se krompir ne skuha. Občasno premešamo in po potrebi dolijemo vodo, katere ne sme biti preveč.
- Ko je krompir kuhan, dodamo po želji sol in poper.
- Odstavimo z ognja, dodamo sesekljan peteršilj in vse premešamo.



