
Repina jota
Tradicionalna slovenska jed naših babic tokrat v izključno rastlinski izvedbi.
Sestavine
- 1 kg kisle repe
- 500 g krompirja
- 250 g fižola
- 200 g dimljenega tofuja
- 2 stroka česna
- 1 čebula
- 2 lovorjeva lista
- ¼ čž soli (po želji)
Priprava
- Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v vodi.
- Fižol čez noč namakamo in prav tako skuhamo. Lahko pa uporabimo že pripravljen fižol iz kozarca.
- Čebulo in česen sesekljamo in na vodi rahlo popražimo.
- K čebuli dodamo na kocke narezan tofu in tudi njega popražimo, da postane zlato rumen.
- V lonec dodamo kislo repo in lovorjeva lista, vse premešamo in zalijemo z vodo. Vode naj bo toliko, da prekrijemo repo.
- Repo kuhamo cca. 20 min., nato dodamo krompir, fižol in solimo ter popramo po okusu.
- Vse dobro premešamo, pustimo še minutko dve, da se vse prepoji in odstavimo s štedilnika.



