Repina jota

Tradicionalna slovenska jed naših babic tokrat v izključno rastlinski izvedbi.
Čas priprave 20 min.
Čas kuhanja 1 ura
Skupni čas 1 ura 20 min.
Vrsta jedi Glavna jed
Količina 4 osebe

Sestavine
  

  • 1 kg kisle repe
  • 500 g krompirja
  • 250 g fižola
  • 200 g dimljenega tofuja
  • 2 stroka česna
  • 1 čebula
  • 2 lovorjeva lista
  • ¼ čž soli (po želji)

Priprava
 

  • Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v vodi.
  • Fižol čez noč namakamo in prav tako skuhamo. Lahko pa uporabimo že pripravljen fižol iz kozarca.
  • Čebulo in česen sesekljamo in na vodi rahlo popražimo.
  • K čebuli dodamo na kocke narezan tofu in tudi njega popražimo, da postane zlato rumen.
  • V lonec dodamo kislo repo in lovorjeva lista, vse premešamo in zalijemo z vodo. Vode naj bo toliko, da prekrijemo repo.
  • Repo kuhamo cca. 20 min., nato dodamo krompir, fižol in solimo ter popramo po okusu.
  • Vse dobro premešamo, pustimo še minutko dve, da se vse prepoji in odstavimo s štedilnika.
Keyword čebula, česen, fižol, krompir, repa, tofu