
Sladki krompir s čičeriko in kvinojo
Enostavno, nasitno, izjemno hranljivo in prepleteno s sladkastimi in slanimi okusi.
Sestavine
- 4 večji sladki krompirji
- 420 g kuhane čičerike (cca. dve pločevinki)
- 40 g kvinoje
- 1 strok česna
- 1 čž mlete rdeče paprike
- ½ čž kumine
- ¼ čž popra
- 1 šop peteršilja
- ¼ čž soli (po želji)
Priprava
- Dajte kuhati kvinojo.
- Krompirje razrežite na polovice in jih dajte peči v predhodno segreto pečico na 200°C. Pecite jih cca. 45-55 min. Vmes jih preverite z vilico, če so že dovolj mehki.
- Dokler se krompir peče, operite in nato posušite čičeriko, ter jo stresite v skledo. Dodajte ji poper, kumino in rdečo papriko ter dobro premešajte.
- Čičeriko razprostite po pekaču in jo pecite 25-35 min. Vmes malo pretresite pekač, da se čičerika enakomerno zapeče.
- Pečeno čičeriko in kvinojo zmešajte skupaj ter razporedite po pečenem krompirju.
- Narežite česen in peteršilj ter potrosite po krompirjih.



