Je možno jesti, kolikor želimo, tako da bomo resnično siti, zraven pa si povrniti zdravje in prevzeti nadzor nad svojim življenjem? Pridobite lahko vitalnost, energijo, optimalno težo, zdravje, resnično dobro počutje in še več. In še prihranili boste pri mesečnem računu za hrano, pri nakupu zdravil, “super praškov” in “super hrane” iz oddaljenih kotičkov sveta.

Skrivnost se ne skriva v omejevanju porcij, tako da bi bili primorani nehati jesti, še preden se počutimo siti, niti se ne skriva v neskončnih urah hujšanja v fitnesu, savnah, s shujševalnimi tabletkami itn. Nič ni narobe niti s človeškim telesom, z našimi geni in z našo voljo, kakor bi nas rad prepričal medijski stroj. Nasprotno, človeško telo deluje čudovito popolno, po zakonitostih, na katere se je prilagodilo skozi milijone let evolucije. Težava je samo v tem, da so se okoliščine v zadnjih nekaj sto letih zelo spremenile, dostopna nam je hrana v obliki kot nikoli prej in to v količinah kot nikoli prej.

Skrivnost je preprosto v hranjenju s pravo hrano, hrano, ki ni procesirana do te mere, da vsebuje samo še prazne kalorije. Hrano, ki v nepredelani obliki vsebuje ogljikove hidrate, beljakovine in maščobe, vlaknine, vitamine, minerale, fitohranila, torej “cel paket”. Skrivnost je v tem, da jemo nepredelano rastlinsko hrano, sadje, zelenjavo, žita in stročnice, z manjšim deležem oreščkov in semen. Takšna hrana ima že sama po sebi ravno pravšnjo kalorično gostoto.

Jesti zdravo ne pomeni jesti drago, ne pomeni preživljanja prostega časa v kuhinji (razen če vas to veseli) in ne pomeni mikroupravljanja svoje prehrane (t. j. skrbeti, da bo dovolj vsakega specifičnega hranila).

Koliko jesti? Brez skrbi, ko boste jedli nepredelano rastlinsko hrano, vam bo telo samo povedalo, kdaj je dovolj. Ne preveč, ne premalo, ravno prav.

S polnovredno rastlinsko prehrano boste vedno dosegli priporočene dnevne vnose vseh hranil prej, kot boste dosegli svoje kalorijske potrebe. Zato je strah pred pomanjkanjem hranil na takšni prehrani povsem odveč. Ne pozabite pa na dodatek vitamina B12, ki je edini vitamin, ki ga ni v rastlinski prehrani, sintetizirajo ga namreč bakterije.

Prav tako boste napolnili svoj želodec, še preden boste presegli svoje kalorijske potrebe. Ker je praktično nemogoče oz. zelo malo verjetno, da bi presegli svoje kalorijske potrebe z nepredelano/minimalno predelano rastlinsko hrano, boste posledično brez truda ohranjali svojo idealno telesno težo.